Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları İzmir Narlıdere Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

25 Nisan 2017, Salı

Aralık ayında İzmir Swiss Otel’de Büyük bir organizasyon ile kampüslerinin lansmanını yapan ve İzmir’de Bornova’da iki kampüs ile yola çıkan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Narlıdere ve Gaziemir Kampüslerini de 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılında hayata geçiriyor. Ege’den doğup Türkiye’ye açılan ilk ve tek okul markası olma özelliği taşıyarak eğitim de fırsat eşitliğini oluşturmak misyonuyla yola çıkan kurum, Narlıdere Kampüsünün tanıtımının da gerçekleştiği eğitim seminerini 22 Nisan 2017 tarihinde Ege Üniversitesi Konak Atatürk Kültür Merkezin’de gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Narlıdere Kampüsü kurucu temsilcisi Sezen Külahlı ve Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Üniversitesi Güçlendime Vakfı Okulları Ceo’su Faruk Tatar’ın konuşmalarını gerçekleştirdiği seminerde 21.yy ‘da Çocuk Olmak mı zor anne baba olmak mı? Konulu konuşmasıyla uzman klinik psikolog inci Altıntaş güçer konuk olarak yer aldı.

İlk olarak katılımcılara hitap eden Narlıdere Kampüsü Kurucu Temsilcisi Sezen Külahlı konuşmasında şu sözlere yer verdi; ‘’Eğitim çok heyecan verici bir yolculuk. Kalbine giremediğimiz çocuğun beynine hiç giremeyeceğimizi bilerek hareket etmekteyiz. Demokratik bir toplum olmanın yolu demokratik bir okul kültürüyle başlayacaktır.

Kaliteli eğitimin; eğitime inancı tam, özgüveni yüksek, vizyonu geniş, yenilikçi, yeni Dünya’nın eğitim siteminin oluşumunda lokomotif görevi yapan, kendini eğitime adamış, kaliteli öğretmenlerle gerçekleşeceği inancındayız. Bu inançla Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları olarak eğitime hizmet vermek için gönüllüyüz’’ diyerek Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Ceo’su Faruk Tatar’a teşekkürlerini sundu ve eşi Ali Külahlı’ya da şükranlarını bildirdi.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Ceo’su Faruk Tatar’ın konuşmasıyla devam eden programda Tatar; ‘’ Ulu Önder Atatürk ’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını , geleceğin bireyleri olan tüm dünya çocuklarına armağan etmesiyle Dünya’nın gelmiş geçmiş en büyük lider olduğunun ifade etti.’ Geleceği görmenin başka bir şey olduğunu vurgulayan Tatar , Bugünün çocuklarını dünün eğitim modelleriyle eğitirsek, çocuklarımızın yarınlarından çalacağımızı belirtti. Konuşmasının sonunda Tatar, tüm velilere 21. yy da anne baba olmanın dünden farklı olduğunu vurgulayan eğitim seminerine katıldıkları ve bu yolda bir adım attıkları için teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Klinik Uzman Psikolog inci Altıntaş Güçer “21.yy’da Çocuk Olmak mı Zor Anna-Baba Olmak mı” konulu sunumuyla eğitimdeki yeniliklerle birilikte çocuklara yaklaşımın önemine de değindi. Sunumunda konuklara “çocuğun güçlü yönlerine vurgu yapın, potansiyel özellikleri keşfedin, kendi hayallerinizi çocuklar üzerinden gerçekleştirmeyin, kendi hayallerini gerçekleştirmelerine yardım edin ve kapasitesinin üzerinde performans beklemeyin” şeklinde tavsiyelerde bulunan Güçer, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Program, Narlıdere kampüsü kurucu temsilcisi Sezen Külahlı’nın , Uzm Psikolog İnci Altıntaş Güçer’e çiçek taktimi ve Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Ailesi fotoğraf çekimi ile son buldu.