Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları İzmir'de Tanıtıldı!

09 Aralık 2016, Cuma

62 yıllık Ege Üniversitesi akademik gücünden destek alarak, kuruma değişen rekabetçi dünyaya  yeni nesilleri donanımlı olarak yetiştirmeyi amaçlayan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları  İzmir Kampüsleri lansmanı dün gece (8 Aralık 2016,Perşembe) Swissotel  Efes’te gerçekleşti. Davete Ege Üniversitesi Dekanları ve Senato üyeleri, Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya’nın dışında özel okulu kurucuları ve eğitim camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Üyesi ve  CEO’su Faruk TATAR, açılış konuşmasında  Türkiye eğitim sistemine dair çok sayıda önemli noktaya değindi. Konuşmasında öğrenci-veli ihtiyacı odak noktasında şekillenmiş bir eğitim modeli uygulayacaklarını belirten Tatar, kurumun misyonunun ezber bozan eğitim modeliyle rekabetçi global pazara başarılı “ küresel oyuncu yetiştirmek “ olduğuna da değindi. Küresel oyuncu kavramının geleceğin iş dünyasında yer alacak aktif dinamiklere uygun ve başarılı bireyleri tanımlamada kullanılabilecek bir kavram olduğundan da bahsetti.

15 Temmuz sonrası eğitimde “güven” ilkesinin çok daha önemli pozisyona geçtiğini belirterek, eğitim dünyasını terör örgütlerinin boyunduruğu altında bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Tatar, eğitim öğretimi uygulama noktasında kendilerine destek sağlayacak çözüm ortaklarının hizmetlerinden bahsettikten sonra Ege GVO’nun hedeflerini anlattı.

Kurum hedeflerini ise şu şekilde sıraladı :

Ege Üniversitesi’nde öğrenim gören toplam öğrenci sayısı kadar öğrenciye ulaşmak

Bilimsel anlamda rekabetçi bireyler yetiştirmek

Kurumun öğrencilere sağlayacağı eğitim hizmetlerini açıklarken ise şu noktalara değindi:

Maker-robotik-kodlama” gibi eğitimleri üniversite altyapısı desteğiyle öğrencilere sağlamak

Anaokulunda ihtiyaca dayalı eğitim hizmeti sağlamak,

İlköğretimde kodlama eğitimi verirken  güçlü bir akademik altyapıdan yaralanmak,

Son olarak ise kurumun Türkiye’nin “deniz yıldızı” olarak  eğitimde ilklere öncü bir kurum olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Faruk Tatar’ın ardından kürsüde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Şemsettin Ünal konuşmacı olarak yerini aldı. Son yıllarda MEB’in özel eğitime verdiği öneme değindikten sonra, halihazırda 450.000 öğrencinin özel eğitime teşvik yardımlarıyla alt orta ve üst sınıf vatandaş farkı olmaksızın eğitimine devam ettiğinden bahsetti. Özel kurumların birçok modelde öncü olduklarını da kabul ettiklerini, onları rol model alarak yeni eğitim modelleri geliştirmeye çalıştıkları noktalar olduğunu ve son olarak da Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’nın eğitime katkı sağlama noktasındaki her projesinin ardında olacaklarını belirtti.

İşsizliğin en büyük sorunlardan biri olduğu günümüzde, 10.000 eğitimciye istihdam sağlama perspektifinden de kurumun önemini açıkladı.

Son olarak ise geleceğimiz olan çocuklarımızın, üniversite çatısı altında akademik bakış açısıyla yetiştirileceğini, geleceğin parlak ve kazançlı olacağını ve kurumun eğitimde bir dünya markası olmasını temenni ettiğini belirterek sözlerine noktayı koydu.