EGE ÜNİVERSİTESİ GV OKULLARI DENİZLİ KAMPÜSÜNÜ AÇMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

10 Ocak 2018, Çarşamba

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında açılacak olan okullarının lansmanını Anemon Otel’de yapan kurum eğitim öğretime gönlünü vermiş Denizlililer tarafından büyük ilgi gördü.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Denizli Okulları Lasmanına Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Baro Başkanı Müjdat İlhan Bilfen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı  Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, Ege Üniversitesi GV Okulları Denizli kurucuları Hatice Tuğba Yeşilpınar, İhsan Okan Çakanel, Baki Bağadır, ve çok sayıda davetli katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen okul lansmanında konuşan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Denizli Okulları temsilcisi Baki Bağadır ve Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, lasmana katılan davetlilere okullarının tanıtımını yaptı.

63 yıllık akademik deneyimini özel okulculuğa taşıyan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı, anaokulundan liseye eğitimin tüm kademelerinde ezberleri bozacak bir yapılanmayla eğitim dünyasına adım attı. Okulların kuruluş çalışmalarının mimarı olan Ege  Üniversitesi GV Okulları  Genel Müdürü Faruk Tatar, hayata geçirdikleri yeni neslin okulu olarak nitelendirdikleri modeli tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Tatar yaptığı konuşmada; "Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, Ege Üniversitesinin 63 yıllık yükseköğrenim tecrübesinin ve profesyonel akademik eğitim öğretim yapısının anaokulundan üniversiteye kadar uzanan sürece yansımasıyla oluşturulmuştur. Sizin de bildiğiniz gibi okul, yalnızca eğitim öğretim aşaması değil, servis, yayınlar, güvenlik, beslenme, çocukların mutluluğu ve doğru karakter eğitimi gibi velilerin birçok beklentisini karşılaması gereken ve aynı zamanda yaşayan bir organizmadır. Bu anlamda Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, Türkiye’de bir ilke imza atarak eğitim sektörünün kendi alanında uzmanı olan tüm profesyonelleri de yan yana getirmiştir.

Biz Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları olarak, kullanma tarihi geçmiş eğitim öğretim modelleri ve yönetim organizasyonlarını uygulamıyoruz. Aynı zamanda kurum olarak öğrencilerimize ve velilerimize ürün odaklı değil ihtiyaç odaklı bir eğitim öğretim tasarımıyla yaklaşıyoruz.

Üniversitemizle beraber uluslararası eğitim öğretim modellerini ve yeniliklerini takip ederken göz ardı etmediğimiz çok önemli bir detay var. Dünyadaki her ülkenin; demografik, coğrafi ve kültürel yapıları farklı ve kendine özgüdür. Bu anlamda dünyanın her yerinden eğitim öğretim modellerini alıp Türkiye’ye entegre etmeye çalışmak doğru bir yaklaşım değildir. Tabi ki bugünün çocuklarının yarının global dünya vatandaşları olacakları gerçeğini de göz ardı etmiyoruz. Yerel unsurları göz ardı etmeden globali de görebilen bir eğitim öğretim tasarımına sahibiz.

Öğrenciye verilen eğitim kadar velilerin kurumlara yönelik beklentilerini karşılamak, dünyanın yeni medyası dediğimiz marketing anlayışını profesyonelce yürütmek, artan maliyetler noktasında ise ölçek ekonomisinden faydalanmak gerekiyor. Bunlar gibi birçok hizmeti tek başına yapma şansı kalmamıştır. Bu da bize eğitim sektöründe markalaşmanın önemini ve değerini göstermektedir. Çok yakın bir gelecekte eğitim sektöründe de güven duyulacak büyük markalara ihtiyaç olacaktır. Tek ve ya birkaç şubeli devam eden eğitim kurumları ya marka çatısı altına girmek zorundalar ya da butikleşerek eğitim öğretim hizmetlerini yürütmeye çalışacaklardır. Özel öğretim sektöründe gelişmiş dünya ülkelerine baktığımızda da durum böyledir. Türkiye’de de bu değişimi gören ve ayak uydurabilen eğitim kurumları sürdürülebilirliklerini sağlayacaklardır.

Sizlerin de bildiği üzere Türkiye ve dünya üçüncü kuşak özel okulculuğa doğru gidiyor. Bu anlamda eğitim öğretim hizmetleri tek başına yeterli gelmiyor. Dün yapılan ve bugün çok daha profesyonelce yapılması gereken alanlar beslenme, güvenlik, ulaşım ve veli işbirlikleridir.

Bildiğiniz üzere dünyada zenginliğin tanımı değişmiştir. Zenginlik artık ne kadar ekonomik güce sahip olduğunuz değil, sahip olduğunuz network ve iletişim gücünüzdür. Bu anlamda Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları öğrencileri ve velileri Türkiye’de şuana kadar beş buçuk milyon mezunu olan Ege Üniversitesi ailesine katılmakla beraber, bu network'ün hem sosyal hem de iş yaşamlarında artılarını görmeye başlayacaklardır.

Dolayısıyla Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları olarak bizler, sağlıklı, mutlu, özgüvenli ve sosyal bireyler yetiştirmek istediğimiz kadar, Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine de yön verecek olan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimiz ve velilerimiz altmış üç yıllık bir kurumun tüm gücüne sahip olacaklardır." dedi.