EGE ÜNİ. GVO ORTAOKULLARI
Her öğrencinin yeteneğinin birbirinden farklı ve eşsiz olduğu anlayışıyla yapılandırılan öğretim programlarımızda, öğrenme bir süreç olarak değerlendirilir ve her an, her alan öğrenme için bir fırsat olarak görülür. Ders ortamları da farklı öğrenme biçimlerine ve hızlarına sahip öğrencilerin kendi potansiyellerini kullanmalarına fırsat sağlayan, farklılaştırılmış eğitim etkinlikleri ile tasarlanır.

Eğitim / Yaklaşımımız

“Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları” Türkiye’de eğitim sektöründe fırsat eşitliğini oluşturmak misyonuyla yola çıkmıştır. Cumhuriyet’in temel kazanımlarından hiçbir zaman vazgeçmeden, tecrübeli eğitim kadrosuyla çağdaş ve bilimsel eğitim yolunda sağlam adımlarla yürümektedir.

Öğrencinin ihtiyacına yönelik eğitim - öğretim anlayışıyla önceliği öğrencilerimizin potansiyelini keşfetmeye, onların gelişimini desteklemeye ayırıyoruz. Bilimsel anlamda alt yapısı doğru kurgulanmış, gelecekte dünyayla rekabet edebilecek, değişen öğrenci kuşağına uygun öğretmen ve öğretim metotlarıyla yeni nesiller yetiştirmek ana hedefimizdir. Bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken;

1. Before Home uygulamasıyla, ortaokul kademesinde günlük 8 ders saati sonrasında (+2) etüt saatlerinde, öğrenciye özel birebir akademik destek ve ödev çalışmaları ile öğrenciyi yetiştirme ve destekleme çalışmaları yapıyoruz.
  2. Speaking English Day İngilizce’de öğrencilerimize gerçek yaşantı becerileri sunar ve dilbilgisi ile sınırlı kalmayan yaklaşımla yabancı dilde iletişim becerilerini de geliştiriyoruz.
  3. Ege Weekend Lessons uygulamasıyla Cumartesi günü akademik dersler ve yabancı dil dersleriyle ortaokul öğrencilerimiz, alanında uzman eğitimcilerimizle eşliğinde
  4. Değişen sınav sistemlerini yakından takip ediyor, sınıf içi çalışmaları ve ölçme değerlendirmeleri bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz.

“Yaz Eğitim Akademisi” ile öğrencilerimize yaz aylarında da destek veriyor, deneme sınavları, konu ve kazanım tekrarları ile bir sonraki eğitim dönemine hazırlık yaparak öğrencilerimizin yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlıyoruz.

Türk eğitim sisteminin ayrılmaz bir parçası olan sınavlar, kendisini güncellese de Ege Güçlendirme Vakfı Okulları olarak öngörülü, programlı, uyumlu ve disiplinli çalışmalar sürdürülmektedir. 5. Sınıf itibariyle sistematik olarak başlayan sınav çalışmalarımızın her seviyede yoğunluğu artarak devam eder.

Program Geliştirme Bölümümüz tarafından yürütülen, Türkiye genelinde ölçme değerlendirme yapılan ve Ege Üniversitesi Akademik Danışmanlığıyla desteklenen “Sınava Hazırlık” programlarımızla sizlere başarı ve güvenin anahtarını sunuyoruz.