Hakkımızda

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, yarım asırlık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi’nin uluslararası çapta rüştünü ispatlamış akademik başarısını baz almaktadır. Bilgiyi yaşamla bütünleştiren, her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal yeniliğe açık bireyleri yetiştiren Ege Üniversitesi’nin vizyonunu her yaştan öğrenciye ulaştırmak amacıyla kurulmuştur.

Eğitim ve öğretim alanında en mükemmeli hedefleyen Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, Türkiye eğitim sektöründe fırsat eşitliğini oluşturmak, Cumhuriyet’in temel ilkelerinden hiçbir zaman vazgeçmeden, tecrübeli eğitim kadrosuyla çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışıyla Türkiye’nin yer yerine ulaşmaktadır.

Ege’li olmanın ayrıcalığını ülkemize yaymak ve modern çağın gerektirdiği bilgiyi yaşamla bütünleştiren, evrensel ilkeler ışığında, bilgiye ulaşmayı ve onu kullanmayı bilen, akademik olarak tam donanımlı, okuma becerisi gelişmiş, ana dilini ve en az bir yabancı dili yaşamında etkin biçimde kullanan, sanatsal ve kültürel etkinliklerin içinde olmayı ve takip etmeyi seven, spor yapmanın gelecekteki sağlıklı yaşamın garantisi olduğuna inanan, çok yönlü ve üretken bireyler yetiştirmek kurumumuzun öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.

Öğrenme ortamına aktif katılımla, öğrenmeyi içselleştirmiş ve öğrenmeye her zaman ihtiyaç duyan bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim kadrosuyla “Yeni Neslin Okulu” olarak dışa doğru yelken açtık. Her bireyin ve velinin bir parçası olmak istediği, öğrenci yaşantılarını ön plana çıkararak geçmişten geleceğe bir köprü kuran Ege Güçlendirme Vakfı Ailesi, örnek niteliklere sahip ve kendini yenileyen bir okul markasıdır.

Misyon: Uluslararası bakış açısına sahip, bireylere güç ve ilham veren bir eğitim ağıyla aklı ve bilimi rehber edinen çağdaş bir eğitim modeliyle, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, farkındalık düzeyi yüksek, çevreye ve topluma duyarlı, hoşgörülü, yaptığı hizmetlerle insanlığa ve vatanına katkı sağlayacak özgüvenli gençler yetiştirmektir.”

Vizyon: Eğitimde kalite ve başarılarıyla fark yaratan, Ege’den doğup Türkiye’nin seçkin bir eğitim kurumu olmaktır.